Tentipi-byn

Tentipi är ett tält men det är också en livsstil där gemenskap och närheten till naturen står i fokus. Tentipi-byn i Småland ger dig möjlighet att prova på att bo som en indian. För barnfamiljer är det ett spännande semesteräventyr och det ovanliga boendet kan kombineras med aktiviteter som ridning på islandshästar eller turer med kanot. För företag, föreningar och organisationer är några dagar i Tentipi-byn ett perfekt sätt att umgås under avslappnande förhållanden utan stress. Det är helt enkelt en annorlunda upplevelse där naturen och gemenskapen gör underverk för själ och psyke.

Tentipi-byn ger dig möjlighet att bo som indianerna

Tentipi-byn är medlem i ekoturismföreningen

Medlemmar i ekoturismföreningen verkar för ett naturnära boende. Tentipi-byn och andra medlemmar i föreningen är seriösa företagare som arbetar med respekt för naturen. Föreningen arbetar för en bättre turism som tar ansvar för natur och kultur och detta gäller både i Sverige och utomlands. Ekoturism blir allt mer populärt och är den del av den globala turismen som växer snabbast. Vill du också uppleva lustfyllda och annorlunda upplevelser i naturen? Då bör du hålla ögonen öppna för företag som är medlemmar i ekoturismföreningen.

I Tentipi-byn kan du sitta mitt i byn och lyssna på fågelsång eller vindens sus. Du kan känna all stress rinna av dig. Här blir du ett med naturen samtidigt som du får uppleva en avslappnad atmosfär och gemenskap när du önskar. Naturen har positiva effekter på både den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Välbefinnandet ökar avsevärt när du vistas i naturen och forskningen visar att ju oftare man besöker gröna områden desto mindre stress, irritation och utmattning känner man.

Aktiviteter i byn

Tentipi-byn erbjuder även aktiviteter för den som önskar till exempel att rida på islandshästar. Islandshästar är trygga och pålitliga hästar med ett gott lynne. De härstammar från de hästar som vikingarna tog med sig till Island för över 1000 år sedan. Den natur som hästarna levt i har präglat dem till att bli robusta och tåliga. Förutom de vanliga gångarterna som skritt, trav och galopp behärskar de även tölp och pass. Dessa två extra gångarter gör dem extra speciella. Deras individuella träning och anlag bestämmer vilken gångart de föredrar och behärskar.

Tentipi-byn lånar även ut kanoter till de som önskar. Detta var indianernas favorittransportmedel. Småland är ett av Sveriges vattenrikaste landskap och var du än befinner dig har du inte långt till varken åar, sjöar eller vattendrag. Hela sju kanotleder sträcker sig genom områden med rikt djurliv och omväxlande natur. Kanot passar både för nybörjare och för mer vana. Det är en härligt skön upplevelse att glida fram tyst och stilla genom vattnet och bara njuta av stillheten som omger dig.

Hitta till Tentipi-byn

Tentipi-byn ligger i småländska Rössle. Från Västervik tar det cirka en halvtimme att köra till byn som ligger på gården Kallernäs. Astrid Lindgrens värld ligger 5 mil bort och vilda västern-inspirerade High Chaparall hittar ni ca 20 mil från byn. Några dagar i byn kan därmed lätt kombineras med en mer aktiv semester för barnfamiljer. Säsongen är kort och sträcker sig från tiden för skolavslutningar och fram till slutet av augusti. Spendera några avkopplande och intressanta dagar i byn och kom hem en erfarenhet rikare.