Romantisk weekend

En romantisk weekend kan se ut på väldigt många olika sätt. Ofta tänker vi nog på en resa till Paris där ett älskande par tar in på hotell ett par nätter och ägnar dagarna åt att strosa runt i staden och äta länge och gott på kvällarna. Det finns dock fler sätt att spendera en härlig weekend på. Att ge sig ut i den vackra naturen borgar för en alldeles fantastisk upplevelse med den man älskar. Det finns flera olika sätt man kan göra detta på, både till ett lägre och högre pris.

Weekend fylld av romantik ute i naturen

Weekend med campinglyx

Om man vill vistas i naturen en romantiskt weekend, men ändå få en bekväm upplevelse är så kallad ”glamping”, det vill säga glamourös camping, ett alternativ. Glamping innebär att man tältar eller bor i husvagn på ett lyxigt vis. Tälten är till exempel ofta vackert inredda med mattor, möbler och riktiga sängar. Det brukar också finnas möjlighet att bli serverad mat. Man kan kort säga att glamping är camping utan allt det där som ibland gör tältlivet en aning obekvämt. Det finns många ställen som erbjuder glamping, både i Sverige och utomlands.

Om glamping känns som ett för dyrt alternativ kan man faktiskt ordna sin egen. Åk till en vacker plats och sätt upp ert tält men ta med er saker som gör tältlivet extra lyxigt. Det kan till exempel vara att ta med sina duntäcken och bädda på riktiga madrasser. Se också till att proviantera med lyxig mat istället för den traditionella camping-korven. Fyll istället matsäckskorgen med goda ostar, choklad, jordgubbar och champagne. Sedan är det bara att njuta av naturen, god mat och din älskling. Detta blir en weekend ni sent glömmer.

En äventyrlig romantisk weekend

Kanske är ni ett par som uppskattar action i tillvaron? I sådana fall finns det massor av roliga sätt att spendera en romantiskt weekend på. Vad sägs om att ge er ut på vandring till fjälls, åka forsränning eller klättra? Även detta finns det massor av arrangörer som erbjuder både i Sverige och i utlandet. Allt beror på hur mycket pengar man är beredd att lägga på sin helg. Att fjällvandra behöver till exempel inte bli speciellt dyrt. Här behöver du bara bra kläder, ordentlig proviant, rejäla skor och bra övernattningsställen.

På hösten är den Svenska fjällvärlden fantastiskt och kommer att bjuda på många romantiska stunder för dig och din partner. Tänk att få traska fram på ett färgsprakande fjäll för att sedan pausa och äta matsäck. Detta är långt ifrån snittar och champagne på ett hotell i Paris, men minst lika romantiskt. Om ni har någon gemensam sport ni gillar att utöva går det faktiskt att göra en romantisk weekend av det med. Vad sägs om en löparhelg på en ny vacker plats?

Alla kan åka på en romantisk weekend

I detta vackra land, där naturen finns runt knuten nästan överallt, finns det alla möjligheter att kombinera naturupplevelser med en romantisk weekend. Det fina är att man inte ens behöver vända ut och in på plånboken. Det finns många alternativ både för den som behöver spara och den som vill spendera mer. Att spendera en helg med den man älskar mest och uppleva naturen kommer att ge relationen ett helt nytt djup och blir härlig att se tillbaka på då den gråa vardagen knackar på dörren.